Окръжната прокуратура поиска наказание от 4 години и 6 месеца затвор за 76-годишният Петко Славов от

...
Окръжната прокуратура поиска наказание от 4 години и 6 месеца затвор за 76-годишният Петко Славов от
Коментари Харесай

3 години затвор за Петко, който прегази 5-годишната Марая

Окръжната  прокуратура  поиска наказване от 4 години и 6 месеца  затвор  за 76-годишният  Петко Славов  от кв. “ Долапите “ в Русе, който прегази с камиона си 5-годишната  Марая  през ноември м.г.

Тъй като възрастният мъж одобри процедурата на съкратеното правосъдно разследване, при която признава всички обстоятелства от обвинителния акт, наказването му се понижава с една трета. Така държавното обвиняване на процедура изиска 3 години  затвор  за  Петко Славов , както и 5 години отнемане от правото да управлява  МПС , предаде Русе Медиа.



Обвиняемият, който е с главно обучение и има лична компания, изясни пред съда, че се грижи за психичноболната си жена. Самият той страда от няколко болести. Петко помоли съда да му даде по-лека присъда, като се призна за отговорен.

В пледоарията си зам.-окръжният прокурор Борислав Велков посочи, че Петко е имал опция да спре и да предотврати произшествието. Става ясно, че той е видял малката  Марая  и баба й на улицата. Възрастната жена е споделила на детето да изчака, с цел да видят накъде ще продължи камионът, само че кучето, което  Марая  е държала на каишка, я е дръпнало. Детето излязло на пътното платно, само че камионът не е понижил или спрял.  Марая  е попаднала под предната лява гума, която я е прегазила в долната част на тялото. Въпреки виковете на бабата към водача да спре, той е траял и задната гума е премазала главата на момиченцето. То е издъхнало от черепно-мозъчната контузия. Петко е видял дамата, която е викала и е била на платното над детето, само че е траял, без да спре. По-късно е бил издирен от полицията и арестуван. Престъплението е осъществено по несъобразителност, само че съгласно обвиняването дружно с предходните прегрешения на обвинения – две присъди за причиняване на гибел при  ПТП  и междинна телесна щета на дете при  ПТП , както и 7 нарушавания в последните години, присъдата би трябвало да е ефикасна.

Частният обвинител Емил Тодоров, който съставлява фамилията на  Марая , настоя за ефикасна присъда, която да е по-висока от поисканата от  прокуратура та. Още повече, че  Петко Славов  е професионален водач с всички категории. Според него присъдата би трябвало да бъде към междинния период, очакван в закона. За това закононарушение наказването е от 3 до 15 години, като поради съкратеното разследване би трябвало да бъде понижено с една трета.

Защитникът на  Петко Славов  – Ангел Стефанов, съобщи, че не е склонен с обвиняванията, най-много в частта им, че обвиненият е избягал от местопроизшествието. Когато е бил потърсен по телефона от полицията, той е споделил къде се намира и не е предприемал никакви дейности да се укрие или да прикрие следите по камиона си. Стефанов разяснява, че  случай ът е настъпил по сложни аргументи – както заради държанието на 76-годишния Петко, по този начин и заради неглижиране на контрола от страна на бабата по отношение на детето. Ако тя не го е оставила на улицата, без да го държи за ръка, когато е видяла камиона, е можело да не се стигне до съдбовната развръзка. Защитникът изиска към или малко над минималния размер на наказването, с опция за условна присъда.

Всички участници в процеса признаха като смекчаващо виновността събитие възрастта на 76-годишния обвинен, което да се вземе поради при изговаряне на присъдата, и желаеха да му се отнеме правото да кара за по-дълъг интервал от време.

Присъдата ще бъде произнесена на следващия ден от тричленния състав на Окръжния съд в Русе, управляван от арбитър Свилен Сирманов./ dunavmost.com

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР